فهرست مطالب

مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان
سال دهم شماره 6 (پیاپی 47، بهمن 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله های پژوهشی
  • سوسن صادقیان، علی محمد کلانترمعتمدی، مهدی رفیعی*، دکترمهسا سادات مرتضوی صفحات 417-426
    مقدمه

    اصلاح اوربایت عمیق به همراه دست یابی به ثبات دراز مدت هنوز یکی از دغدغه های بسیاری از ارتودنتیست ها است. سه روش اصلی اصلاح این مشکل به کارگیری روشBypass arch ریکتز، Segmented base arch برستون و هم چنین بهره بردن از انکوریج های استخوانی موقت می باشد. این مطالعه با هدف بررسی و مقایسه اثرات مختلف دو تکنیک ریکتز و برستون حین درمان اوربایت عمیق انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 18 بیمار مونث با اکلوژن کلاس I و II با اوربایت بیشتر از 4 میلی متر، انتخاب شدند. نمونه ها به دو گروه 9 تایی (الف) و (ب) تقسیم شده و در گروه (الف) از روش ریکتز و در گروه (ب) از روش برستون استفاده شد. در هر گروه 15 فک مورد مطالعه قرار گرفت. رادیوگرافی های لترال سفالومتری قبل و پس از اینتروژن جهت بررسی نتایج مورد استفاده قرار گرفتند. برای آنالیز داده ها از آزمون آماری t-test Studentو نرم افزار SPSS نسخه 18استفاده شد (05/0 = α).

    یافته ها

    تفاوت بین میانگین اینتروژن واقعی در دو گروه الف و ب از لحاظ آماری معنی دار بود (014/0 = p value) و تفاوت میانگین اکستروژن در دو گروه الف و ب نیز از لحاظ آماری معنی دار بود (047/0 = p value). تفاوت میانگین کاهش اوربایت در دو گروه الف و ب معنی دار نبود (704/0= p value). تفاوت میانگین اینتروژن کاذب (02/0 = p value)، تغییر در محور طولی دندان های خلفی (047/0 = p value) و زاویه بین محور طولی دندان های قدامی بالا و پایین (002/0 = p value) از لحاظ آماری معنادار بود.

    نتیجه گیری

    با در نظر گرفتن محدودیت های پژوهش فعلی، نتایج به دست آمده از این مطالعه برتری روش برستون در انجام اینتروژن دندان های قدامی با حرکات جانبی نامطلوب کمتر را تایید می کند.

    کلیدواژگان: اوربایت، ارتودنسی، حرکت دندانی
  • فرزانه شیرانی، آفرین مرزبان صفحات 427-440
    مقدمه
    به نظر می رسد درجه حرارت یک عامل موثر در استحکام باند کامپوزیت ها به نسج دندان باشد. هدف از این پژوهش تعیین اثر دمای آب شست وشو بر استحکام و دوام باند برشی کامپوزیت به عاج بعد از 24 ساعت و 6 ماه نگهداری در آب در سیستم های باندینگ اچ و شست وشو و خود اچ کننده بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی از عوامل اتصال دهنده اچ و شست وشو (All-bond3)، (Optibond Fl)، (Prime & bond NT) و (Adper single bond) و خود اچ کننده (All bond SE)، (Clearfil SE bond)، (Optibond All-in-one) و (Futurabond) استفاده شد. 192 دندان مولر سوم مانت و مینای آن ها برداشته شد. نمونه ها به صورت تصادفی به 16 گروه تقسیم و پیش از استفاده از عامل اتصال دهنده و چسباندن سیلندرهای کامپوزیتی با آب مقطر با دماهای مختلف 2 ± 23 و 2 ± 50 درجه سانتی گراد شسته شدند. نمونه ها بعد از 24 ساعت و 6 ماه برای تعیین استحکام باند برشی مورد آزمایش و داده های حاصل توسط نرم افزار SPSS و آزمون تی مستقل مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین استحکام باند برشی با گذشت زمان در همه گروه ها به جز دو گروه (All bond SE) و (Optibond All-in-one) کاهش یافته بود که در Optibond FL (001/0 >p value) وPrime & Bond NT (015/0 = p value) این کاهش معنی دار بود. با افزایش دما در همه گروه ها به جز دو گروه Clearfil SE Bond و All bond SE میانگین استحکام باند برشی افزایش یافت که در دو گروه Prime & Bond NT (027/0 = p value) وOptiBond FL (006/0 = p value) معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج مطالعه حاضر، استحکام باند برشی با افزایش دمای آب شست وشو در همه سیستم ها به جز سیستم های خود اچ کننده دو مرحله ای افزایش و با گذشت زمان در همه گروه ها به جز خوداچ کننده یک مرحله ای کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: استحکام برشی، سیستم های باندینگ عاجی، دما، کامپوزیت رزین
  • منیره نیلی، زهرا بکتاشیان صفحات 441-449
    مقدمه
    ریلاین روش رایجی است که جهت حفظ و بهبود تطابق بیس دنچر با مخاط زیرین صورت می گیرد. ممکن است با انجام ریلاین تغییرات ابعادی در بیس دنچر اتفاق افتد. هدف از این مطالعه ارزیابی تغییرات ابعادی بیس دنچر بعد از ریلاین با دو روش مستقیم و غیر مستقیم بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی، یک مدل آکریلی ماگزیلای بی دندان انتخاب شد. روی مدل 4 نقطه رفرنس در نواحی کانین ها (A، B) و مولرهای دوم (C، D) قرار گرفت و یک لایه موم به ضخامت 5/1 میلی متر جهت ایجاد فضا برای ماده ریلاین خوابانده شد. از مدل قالب گیری انجام شد و 20 کست گچی تهیه گردید. روی کست ها یک موم به ضخامت 2 میلی متر قرار داده شد و بیس آکریلی ساخته شده به مدت دو هفته در آب نگهداری شدند و سپس در دو گروه مجزا ریلاین مستقیم با ماده ی GC-Reline و غیرمستقیم با ماده Acrosoft TC انجام شد. خطوط ایجاد شده با کولیس دیجیتال سه بار در هر بیس ونیز مدل اصلی اندازه گیری شد، میانگین برای هر یک محاسبه شد و با آزمون T مستقل آنالیز گردید (05/0 = α).
    یافته ها
    بیشترین اختلاف در دو روش در فاصله AC، کمترین اختلاف در روش مستقیم در فاصلهBD و در غیرمستقیم در فاصله AB بود، اختلاف هر دو روش با مدل اصلی به جز در فاصله ‍CD در روش غیرمستقیم نسبت به مدل اصلی (006/0 (p value = معنادار نبود (05/0 (p value >.
    نتیجه گیری
    با توجه به محدودیت های این مطالعه تغییرات ابعادی در هر دو روش در حد قابل قبول است. انتخاب روش ریلاین با توجه به شرایط بیمار، ترجیح دندان پزشک و موارد دیگر می تواند صورت گیرد.
    کلیدواژگان: بیس دنچر، رزین های آکریلی، پروتز
  • مژده مهدی زاده، آرش محرابی، نسترن فرهادی صفحات 450-456
    مقدمه
    ارزیابی دقیق استخوان باقی مانده آلوئول به وسیله توموگرافی معمولی (Conventional tomography) در درمان ایمپلنت اهمیت دارد. هدف از این مطالعه بررسی دقت توموگرافی های معمولی اسپیرال در تخمین ارتفاع استخوان آلوئول در ناحیه خلف مندیبل بود.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی حاضر تعداد 30 ناحیه بی دندانی در فک پایین بیماران انتخاب شد و توسط توموگرافی معمولی مورد ارزیابی قرار گرفت. ارتفاع استخوان باقی مانده در تصاویر توموگرافی اندازه گیری گردید. پس از قراردهی ایمپلنت از بیماران رادیوگرافی پانورامیک گرفته شد. ارتفاع استخوان باقی مانده روی رادیوگرافی پانورامیک اندازه گیری شد. ضریب بزرگ نمایی با مقایسه طول واقعی ایمپلنت و طول مشاهده شده در رادیوگرافی محاسبه شد. اثر بزرگ نمایی حذف گردید و داده های حاصل به عنوان استاندارد طلایی استفاده شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 15و Paired T-test جهت مقایسه اندازه گیری های توموگرافیک با استاندارد طلایی بررسی شد (05/0 = α).
    یافته ها
    درمقایسه میانگین ارتفاع استخوان باقی مانده در توموگرافی معمولی اسپیرال(mm 37/0 ± 89/0) با استاندارد طلایی (mm 81/0 ± 29/0)، تفاوت آماری معنی دار وجود داشت (03/0 = p value).
    نتیجه گیری
    با توجه به محدودیت های مطالعه حاضر، دقت تصاویر حاصل از توموگرافی معمولی اسپیرال در مقایسه با ابعاد واقعی کمتر است.
    کلیدواژگان: ایمپلنت های دندانی، توموگرافی، مندیبل
  • بابک عموییان، سینا حقانی فر، حامد حسین کاظمی، معصومه حق پناه اسکی صفحات 457-467
    مقدمه
    میزان کمتری از تحلیل استخوان کرستال و حفظ بیشتر ساختار استخوانی در ایمپلنت های فوری مشاهده شده است. باتوجه به عدم توافق موجود در مطالعات در زمینه میزان موفقیت ایمپلنت های فوری در مقایسه با انواع تاخیری، در این مطالعه، میزان تحلیل استخوان کرستال در این دو نوع ایمپلنت بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقدماتی، مجموع 12 ایمپلنت (6 ایمپلنت فوری و 6 ایمپلنت تاخیری) در بیماران مذکر با محدوده سنی60-30 سال قرار داده شد و یک هفته پس از آن، رادیوگرافی پری اپیکال با استفاده از تکنیک موازی گرفته شد. بیماران در یک دوره 6 ماهه و یک ساله مورد معاینه مجدد قرار گرفته و رادیوگرافی پری اپیکال از ناحیه ایمپلنت با شرایط یکسان، تهیه شد. در پایان رادیوگرافی های اسکن شده توسط نرم افزار فتوشاپ Subtract شده و مقایسه شدند و اطلاعات توسط نرم افزار SPSS نسخه 21 و با کمک آزمون آماری Mann-Whitney مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت (05/0 = α).
    یافته ها
    ایمپلنت فوری دارای تحلیل استخوان کرستال کمتر در مقایسه با ایمپلنت تاخیری طی دوره 6 ماهه بود (009/0 = p value). هم چنین برای دوره یک ساله ایمپلنت های فوری تحلیل استخوان کرستال کمتر در مقایسه با ایمپلنت های تاخیری داشتند (002/0 = p value).
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان داد که میزان تحلیل استخوان کرستال در ایمپلنت فوری کمتر است و از این نظر می توان کاربرد ایمپلنت فوری را به عنوان یک روش موفق تر از روش عادی در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: ایمپلنت های دندانی، بارگذاری فوری ایمپلنت دندانی، تحلیل استخوان، اسئواینتگریشن
  • نادر نوابی، محمدرضا بذرافشانی، مهرناز طهماسبی ارشلو، فاطمه سادات حسینی صفحات 468-476
    مقدمه
    هلیکوباکتر پیلوری نوعی میکروارگانیسم گرم منفی متحرک و مارپیچی شکلی است که به قطعیت با بیماری های گوارشی در ارتباط می باشد. اخیرا پلاک دندانی به عنوان منبع محتمل عفونت آن مطرح گردیده است. دو مارکر مهم تهاجمی معرفی شده Vac A (Vacuolating toxin) و Cytotoxin-associated gene A) Cag A) این میکروارگانیسم در واقع آللهای ژن های سایتوتوکسین آن محسوب می گردند. هدف از مطالعه مقدماتی حاضر بررسی حضور این مارکرهای تهاجمی در پلاک دندانی بیماران مبتلا به گاستریت بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، نمونه های جدا شده پلاک دندانی 42 بیمار مبتلا به گاستریت که به بخش اندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی یک بیمارستان مراجعه نموده بودند برای انجام آزمایش (Polymerase Chain Reaction) PCR فرستاده شد و در آزمایشات به عمل آمده تلاش برای پیدا نمودن سوش های Vac A و Cag A هلیکوباکتر پیلوری صورت گرفت.
    یافته ها
    DNA مربوط به هلیکوباکتر پیلوری در 4 نمونه از نمونه های پلاک دندانی مشخص گردید که هر 4 نمونه برای سوش Vac A مثبت بودند و نیز 2 نمونه از نمونه های مذکور برای سوش Cag A مثبت گزارش شدند.
    نتیجه گیری
    سوش های پاتوژنیک جدا شده از پلاک های دندانی در این مطالعه نشان می دهند که در برخی از بیماران امکان حضور بیش از یک مارکر ویرولانس هلیکوباکتر پیلوری در پلاک دندانی وجود دارد، اما به انجام مطالعات بیشتری برای تایید این فرضیه نیاز است.
    کلیدواژگان: پلاک دندانی، هلیکوباکتر پیلوری، گاستریت
  • علیرضا نواب اعظم، حسین آقاعقیلی، مهدالسادات فیروزئی، اکبر حسن زاده صفحات 477-489
    مقدمه
    نحوه برخورد دندان پزشک با حوادث اورژانس در مطب ها بستگی به میزان اطلاعات علمی و میزان تجهیزات در دسترس آن ها دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی آگاهی، ‫عملکرد و آمادگی تجهیزات دارویی در مواقع اورژانس های پزشکی در مطب های دندان پزشکان شهر یزد در سال 1393 انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر، تعداد 100 نفر از دندان پزشکان عمومی شهر یزد به صورت تصادفی ساده، انتخاب شدند و پرسش نامه محقق ساخته در اختیار آن ها قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 و آزمون های آماری t مستقل، همبستگی پیرسون و ANCOVA، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت (05/0 = α).
    یافته ها
    سابقه کار افراد مورد مطالعه حداقل 1 سال و حداکثر 34 سال بود. میانگین نمره آگاهی 16 ± 77، عملکرد 21 ± 70، میانگین تعداد تجویز دارو2 ± 5، میانگین تجهیزات اورژانسی 1 ± 2 به دست آمد. میانگین نمره آگاهی و عملکرد دندان پزشکان زن به طور معنادار بیشتر از مردان بود (001/0 >p value). بین نمره آگاهی و عملکرد دندان پزشکان رابطه مستقیم و معناداری وجود داشت (001/0 =p value و 52/0 = r). بین سن و نمره آگاهی (43/0- = r و 001/0 >p value)، سن و نمره عملکرد (60/0- = r و 001/0 >p value)، سابقه کار و نمره آگاهی (48/0- = r و 001/0 >p value) و سابقه کار و نمره عملکرد (59/0- = r و 001/0 >p value) ارتباط معنادار معکوس به دست آمد. بین نمره آگاهی با تعداد دارو (56/0- = r و 06/0 >p value)، نمره آگاهی و تعداد تجهیزات (13/0= r و 16 /0 =p value)، نمره عملکرد با تعداد دارو (01/0 = r و 26/0 =p value) و نمره عملکرد با تعداد تجهیزات (01/0 = r و 26/0 =p value)، رابطه معنادار وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    آگاهی و عملکرد دندان پزشکان عمومی شهر یزد در شرایط اورژانس خوب بود. در زمینه فوریت ها به خصوص در افرادی که سال های زیادی از فارغ التحصیلی آن ها می گذرد، به روزرسانی آگاهی و ارتقاء آن ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: آگاهی، اورژانس ها، عملکرد، دندان پزشک
  • زهرا گلستان نژاد، فائزه خزیمه، پریچهر قلیانی، عباس قربانی، فرزاد قربانی * صفحات 490-497
    مقدمه

    پیش از این تغییرات سیستمیک و تغییر در ترکیب بزاق مبتلایان به سردردهای میگرنی، بر بروز پوسیدگی های دندانی و بهداشت دهان موثر گزارش شده است. هدف از این مطالعه بررسی شیوع پوسیدگی دندانی در دو گروه بیماران میگرنی بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی- تحلیلی تعداد 120 بیمار 15 تا 65 ساله شامل 60 بیمار دارای میگرن که سابقه حداقل 5 حمله میگرنی داشتند و 60 بیمار بدون هرگونه بیماری سیستمیک به صورت آسان از میان نمونه های در دسترس انتخاب شدند. جهت تعیین وضعیت بهداشت دهان و دندان شرکت کنندگان از شاخصOHI-S (Oral hygiene index-simplified) و برای بررسی وضعیت دندانی از شاخص DMFT استفاده گردید. در نهایت داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 20 توسط آزمون های آماری رگرسیون چندگانه خطی و آزمون Mann-Whitney و t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند (05/0 = α).

    یافته ها

    میانگین شاخص پوسیدگی دندانی DMFT در بیماران دارای میگرن 05/5 ± 95/13 و در گروه افراد بدون میگرن 53/2 ± 08/4 به دست آمد (001/0 =p value). میانگین شاخص بهداشت دهانی در گروه بیماران دارای میگرن 19/0 ± 12/0 و در گروه افراد بدون میگرن 16/0 ± 10/0 بود (79/0 =p value). آزمون رگرسیون چندگانه خطی برای بررسی اثر میگرن بر شاخص های پوسیدگی و بهداشت دهانی نشان داد که با تعدیل عوامل سن، جنس، تحصیلات و درآمد میگرن اثری معنی دار بر شاخص های پوسیدگی و بهداشت دهانی دارد (001/0 >p value). هم چنین نتایج این آزمون نشان داد اثر افزایش سن با افزایش شاخص های پوسیدگی و بهداشت دهانی معنی دار است (001/0 >p value).

    نتیجه گیری

    با توجه به محدودیت های مطالعه حاضر، فراوانی پوسیدگی دندانی در بیماران دارای میگرن بیش از افراد سالم است در حالی که شاخص بهداشت دهان در دو گروه تفاوت ندارد.

    کلیدواژگان: پوسیدگی دندانی، میگرن، شاخص پوسیدگی، شاخص بهداشت دهانی
  • مهسا منصوری، مهرناز محمدپور*، عباسعلی خادمی، مریم خروشی صفحات 498-506
    مقدمه

    فلوراید به عنوان یکی از اساسی ترین مواد در دندان پزشکی پیشگیری محسوب می شود. با آن که شیوع پوسیدگی های دندانی با غلظت فلوراید آب آشامیدنی رابطه معکوس دارد، ارتباطی نیز میان غلظت فلوراید آب آشامیدنی و شیوع فلوروزیس دندانی وجود دارد که البته وابسته به دوز فلوراید است. در برخی مطالعات به احتمال ارتباط فلوراید با عوارضی مانند افزایش خطر شکستگی استخوان، کاهش فعالیت تیروئید، وضعیت شبه آرتریت، بلوغ زودرس و احتمال استئوسارکوم اشاره شده است. هدف از انجام این مطالعه مروری، بررسی جایگاه فعلی فلوراید سیستمیک در دندان پزشکی و بررسی مزایا و عوارض جانبی احتمالی آن بود.
    شرح مقاله: در این مقاله مروری جستجو در منابعOVID evidence-based Reviews، Pubmed، Google Scholar و SCOPUS که از سال 1985 تا پایان ماه می سال 2013 وجود داشتند و نیز کتب مرجع انجام شد. از بین مقالات حاصل، مقالات مروری و مقالات تحقیقی معتبر که تنها در مورد استفاده سیستمیک از فلوراید، و نیز مزایا و عوارض احتمالی آن بودند، انتخاب گردیدند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد با آن که فواید فلوراید در زمینه کنترل پوسیدگی بر هیچ کس پوشیده نیست، عوارض احتمالی ناشی از مصرف غیر صحیح آن به ویژه به صورت سیستمیک نیز باید مد نظر قرار گیرد. فلوریداسیون یا افزودن فلوراید به آب آشامیدنی می تواند عوارضی به دنبال داشته باشد. به نظر می رسد با پیشرفت های اخیر در زمینه روش های جدید کنترل پوسیدگی استفاده سیستمیک از فلوراید در دندان پزشکی پیشگیری بهتر است با دقت بیشتری مورد مطالعه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: فلوراید، عوارض جانبی، فلوروزیس دندانی، پوسیدگی دندانی، فلورایددار کردن
  • مریم رعایایی اردکانی، پریچهر بهفرنیا، سید ابراهیم جباری فر، مجید منصوری صفحات 507-516
    مقدمه
    به دلیل فقدان پروتکل درمانی پریودنتال مشخص و ثابت، هنوز هم درمان پریودنتال در بیماران مبتلا به سندرم پاپیلون لفور به عنوان یک چالش برای دندان پزشکان محسوب می شود. هدف از این مطالعه بررسی علل موفقیت و شکست درمان پریودنتال در بیماران مبتلا به سندرم پاپیلون لفور در گزارشات منتشر شده با توجه به پروتکل درمانی آن ها بود. هم چنین این مقاله به شرح درمان پریودنتال در یک کودک مبتلا به این سندرم با پیگیری چند ساله می پردازد.
    مواد و روش ها
    بیمار پسر 6 ساله با علایم کلینیکی هیپرکراتوز کف دست و پا و به میزان کمتر زانوها و پریودنتیت ژنرالیزه مهاجم در دندان های شیری به دانشکده دندان پزشکی اصفهان مراجعه نمود. پس از تایید بیماری توسط علایم کلینیکی و رادیوگرافی، بیمار تحت درمان های ترکیبی غیر جراحی و ضد میکروب قرار گرفت و به صورت ماهیانه پیگیری شد.
    نتیجه گیری
    تحلیل شدید استخوان و علایم التهابی زیاد در تمامی مراجعات پیگیری وجود داشت، اما در آخرین مراجعه، علایم تشکیل استخوان در رادیوگرافی بیمار مشاهده شد، که این مساله می تواند تقویت کننده این موضوع باشد که احتمالا می توان با ادامه پیگیری ها، به کنترل بیماری پریودنتال در این بیمار امیدوار بود.
    کلیدواژگان: بیماری پاپیلون لفور، بیماری پریودنتال، ایندکس پریودنتال
|
  • Soosan Sadeghian, Ali Mohammad Kalantar Moetamedi, Mehdi Rafiei, Mahsa Sadat Mortazavi Pages 417-426
    Introduction

    Correction of deep overbite and achieving a long-term stability are still major concerns for many orthodontists. There are three main ways for solving this problem: Bypass arch technique introduced by Ricketts, Segmented arch technique introduced by Burstone and using TADs. The aim of this study was to evaluate and compare the effects of Ricketts and Burstone techniques during correction of deep overbites.

    Materials And Methods

    In this clinical trial, 18 female patients with Cl I and II occlusion and more than 4 mm of overbite were selected. The subjects were divided into two groups (n=9). The deep overbite in group A was treated with Ricketts technique and Burstone technique was used for correction of overbite in group B. Fifteen jaws were included in each group. Lateral cephalograms before and after intrusion were used to evaluate the results. Data were statistically analyzed with Student’s t-test and SPSS 18 (α=0.05).

    Results

    There was a statistically significant difference in the means of true intrusion and extrusion between groups A and B (p value = 0.014 and p value = 0.47, respectively). However, overbite reduction was not significantly different between the two groups (p value = 0.704). In addition, the differences in mean false intrusion (p value = 0.02), changes in the axial inclination of posterior teeth (p value = 0.047) and the angle between axial inclination of upper and lower anterior teeth (p value = 0.002) were statistically significant between the two groups.

    Conclusion

    Under the limitation of the present study, the results confirmed the superiority of Burstone technique in intruding incisors with less undesirable lateral movements.

    Keywords: Orthodontics, Overbite, Tooth movement
  • Farzaneh Shirani, Afarin Marzban Pages 427-440
    Introduction
    Temperature seems to be an effective factor in dentin-composite bond strength. The purpose of this study was to evaluate the effect of rinsing water temperature and water storage duration on the shear bond strength of dentin‒composite resins with etch-and-rinse and self-etching bonding systems.
    Materials And Methods
    In this experimental study etch-and-rinse systems All-Bond3، OptiBond Fl، Prime & Bond NT and Adper Single Bond and self-etching systems All Bond SE، Clearfil SE Bond، OptiBond All-In-One and FuturaBond were used. The enamel of buccal and lingual surfaces of 192 mounted healthy third molars was removed. The specimens were divided randomly into 16 groups; before using the primer and bonding the composite resin cylinders and dentin surfaces were rinsed with distilled water at various temperatures such as 2 ± 5، 2 ± 22 و 2 ±23±2 and or 50 ±2°C. Composite cylinders were bonded and the specimens were stored in distilled water at 37°C. Shear bond strength was tested after 24 hours and 6 months. Data were analyzed with SPSS 19 using independent-samples t-test.
    Results
    The mean bond strength decreased in all the groups except for All Bond SE and OptiBond All-In-One groups; the decrease was significant for FL (p value < 0. 001) and P&B (p value = 0. 015). By increasing water temperature in all groups except (CSE and ASE) shear bond strength was increased that was significant for Prime & Bond NT (p value = 0. 015) and OptiBond FL (p value = 0. 001).
    Conclusion
    Based on the results، the shear bond strength decreased with all the adhesives with an increase in rinsing water temperature except for two-step self-etch systems and decreased with time in all the groups except for one-step self-etching systems.
    Keywords: Composite resin, Dentin, bonding agents, Shear strength, Temperature
  • Monireh Nili, Zahra Baktashian Pages 441-449
    Introduction
    Relining is a common technique for maintenance and improvement of denture base fit with underlying mucosa. Some dimensional changes might occur in denture base due to relining procedures. The aim of the present study was to evaluate dimensional changes of denture bases after relining with two direct and indirect methods.
    Materials And Methods
    An acrylic model of maxillary edentulous arch was selected in this in vitro study. Four reference points were placed on canines (A and B) and second molars (C and D). A 1.5-mm wax layer was placed on the model to make room for relining material. An impression was then made of the model. This impression was poured and 20 casts were poured. A 2-mm wax layer was placed on all the casts and the acrylic were stored in water for two weeks. Relining procedures were carried out directly with GC-Reline material and indirectly with Acrosoft TC material in two separate groups. The created lines were exactly measured by digital caliper three times on each base and the original model and their means were computed. Independent t-test was used for statistical analysis (α=0.05).
    Results
    The maximum discrepancy between the two techniques was observed at AC distance. The minimum discrepancy with the direct and indirect techniques was observed in the BD and AB distances, respectively. The differences between the two techniques and the main model were not significant (p value > 0.05) except for the CD distance in the indirect technique (p value = 0.006).
    Conclusions
    Under the limitations of the present study, the dimensional changes in denture base in both direct and indirect reline were acceptable. Selecting one of these methods would depend on patient’s condition, dentist’s preference and some other factors.
    Keywords: Acrylic resins, Denture base, Prosthodontics
  • Mojdeh Mehdizadeh, Arash Mehrabi, Nastaran Farhadi Pages 450-456
    Introduction
    Accurate estimation of remaining alveolar bone using conventional tomography is essential in implant treatment. The purpose of the present study was to evaluate the accuracy of conventional spiral tomography in determination of alveolar bone height in posterior mandibular region.
    Materials And Methods
    Thirty edentulous regions were selected in the mandible and assessed by conventional tomography. Residual bone height was measured on tomograms. Panoramic radiography was performed on patients after implant placement. The remaining bone height was measured on panoramic images. The magnification coefficient was determined by comparing the real and radiographic implant lengths. The effect of magnification was eliminated and the resultant data were used as the gold standard. Data were analyzed with SPSS 15 using paired t-test and the measurements on tomograms were compared with the gold standard (α=0.05).
    Results
    There was a significant difference between the accuracy of radiographic measurements using the conventional spiral tomography (0.37±0.89) and the gold standard (0.29±0.81) (p value = 0.03).
    Conclusion
    Under the limitations of the present study, the accuracy of conventional spiral tomographic images was less than the real dimensions.
    Keywords: Dental Implants, Mandible, Tomography
  • Babak Amoian, Sina Haghanifar, Hamed Hosein Kazemi, Masoomeh Haghpanah Aski Pages 457-467
    Introduction
    Less bone loss and preservation of more osseous structures have been reported around immediately placed implants. Considering controversies over the success rates of immediate versus delayed implant placement, this study aimed to compare crestal bone loss and success rates of these two implant techniques.
    Materials And Methods
    In this preliminary clinical trial, 12 implants (6 immediate and 6 delayed) were placed in male patients aged 30‒60. Parallel periapical radiographs were obtained one week later. The patients were re-examined at 6-month and one-year follow-up intervals and PA radiographs were obtained again under the same conditions. Scanned radiographs were subtracted and compared using Photoshop software. Data were analyzed with Mann-Whitney test using SPSS 21 (α=0.05).
    Results
    Immediate implants exhibited less crestal bone loss compared to delayed implants at 6-month (p value = 0.009) and one-year (p value = 0.002) follow-up intervals.
    Conclusion
    The results showed less crestal bone loss around immediately placed implants; therefore, this technique might be considered as a more successful treatment plan for patients compared to the conventional technique.
    Keywords: Bone resorption, Dental implants, Early dental implant loading, Osseointegration
  • Nader Navabi, Mohammadreza Bazrafshani, Mehrnaz Tahmasebi Arashloo, Fatemehsadat Hoseini Pages 468-476
    Introduction
    Helicobacter pylori (H. pylori) is a gram-negative motile spiral-shaped bacterium that is strongly associated with gastroduodenal diseases. Recently, dental plaque has been implicated as a possible source of H. pylori infection. Two important virulence factors that are expressed by the alleles of vac A (vacuolating toxin) and cag A (cytotoxin-associated gene A) have been identified. The aim of this study was to determine whether or not virulence factor genes vac A and cag A are present in H. pylori retrieved from dental plaque in patients with gastritis.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, dental plaque specimens from 42 patients with gastritis, referring to the endoscopy section of a hospital, were subjected to polymerase chain reaction (PCR) assay to detect the presence of cag A and vac A genotypes of H. pylori.
    Results
    DNA from H. pylori was detected in 4 dental plaque samples. All these 4 samples were vac A-positive and 2 samples were positive for both vac A and cag A genotypes.
    Conclusion
    The pathogenic strains isolated from the dental plaque in the present study suggest it is possible for more than one virulence factor of H. pylori to exist in some patients. However, further studies are required to confirm this finding.
    Keywords: Dental plaque, Gastritis, Helicobacter pylori
  • Alireza Nawab Azam, Hossein Agha Aghili, Mahdossadat Firoozei, Akbar Hassanzadeh Pages 477-489
    Introduction
    The manner in which a dentist manages medical emergencies in dental offices depends on the dentist''s knowledge and the instruments and drugs available when emergencies arise. The aim of this study was to assess knowledge, practice, instruments and drugs available and used during medical emergencies in Yazd dental offices in 2014.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 100 general dentists were selected in Yazd by simple random sampling. The dentists filled out a researcher-designed questionnaire. Data were analyzed by independent t-test, Pearson’s correlation coefficient and ANOVA using SPSS 21 (α=0.05).
    Results
    Maximum and minimum job experiences ranged from 1 to 34 years. Mean knowledge score was 77±16; mean performance score was 70±21; mean number of drugs used was 5±2; and the mean of emergency equipment was 2±1. The mean scores of knowledge and performance of female subjects were significantly higher than those of males (p value < 0.001). There was a significant and positive correlation between the knowledge and performance of dentists in medical emergencies (p value = 0.001, r = 0.52). There was a significant but inverse relationship between age and knowledge score (p<0.001, r = -0.43), age and performance score (p value = 0.001, r = -0.60), and work experience and knowledge score (p value = 0.001, r = -0.59). However, there was no correlation between knowledge and the number of drugs used (p value < 0.06, r = -0.56), knowledge and the number of equipment pieces (p value = 0.16, r = 0.13), performance score and the number of drugs used (p value = 0.26, r = 0.01), and the performance score and the number of equipment pieces used (p value = 0.26, r = 0.01).
    Conclusion
    Dentists in Yazd had proper knowledge and performance in medical emergencies; however, it is necessary to update and develop awareness about emergency situations, especially in senior dentists who have graduated many years ago.
    Keywords: Attitude, Dentists, Emergencies, Knowledge
  • Zahra Golestan Nejad, Faezeh Khozaimeh, Parichehr Ghalyani, Abbas Ghorbani, Farzad Ghorbani Pages 490-497
    Introduction

    Systemic changes and changes in the salivary composition of patients with migraine headaches have already been reported. This study was carried out to evaluate the prevalence of dental caries in two groups of patients with and without migraine headaches.

    Materials And Methods

    In this analytical/cross-sectional study 120 patients aged 15‒65, including 60 migraine patients with at least 5 migraine attacks and 60 normal patients, were selected using convenience sampling technique. DMFT (Decayed, Missing, Filled Teeth) and OHI-S (Oral Hygiene Index-Simplified) indexes were used to evaluate oral hygiene status. Data were analyzed with SPSS 20 using multi-linear regression, Mann-Whitney test and t-test (α=0.05).

    Results

    The means of DMFT in subjects with and without migraine were 13.95±5.05 and 4.08±2.53, respectively (p value = 0.001). Mean of OHI-S index in subjects with and without migraine headaches were 0.12±0.19 and 0.10±0.16, respectively (p value = 0.79). Multi-linear regression showed that migraine had a significant effect on the DMFT and OHI-S indexes (p value < 0.001) after correcting for variables such as age, gender, educational status and income. The results also showed that the effect of age on DMFT and OHI-S was significant (p value < 0.001).

    Conclusion

    Under the limitations of this study, dental caries was more prevalent in migraine patients than normal individuals; however, the OHI-S was similar in the two groups.

    Keywords: Dental caries, DMF index, Migraine headaches, Oral hygiene index
  • Mahsa Mansouri, Mehrnaz Mohammadpour, Abasali Khademi, Maryam Khoroushi Pages 498-506
    Introduction

    Fluoride is one of the most important materials in preventive dentistry. Although the prevalence of dental caries is inversely related to the concentration of fluoride in drinking water, there is a dose-dependent relationship between fluoride concentration in drinking water and the prevalence of dental fluorosis. Some studies have reported a possible association between fluoride and increased risk of bone fractures, decreased thyroid function, arthritis-like conditions, precocious puberty and osteosarcoma. The purpose of this review study was to evaluate the current status of systemic fluoride in dentistry by considering its advantages and potential side effects.Description: A search was run in PubMed, OVID Evidence-based Reviews, SCOPUS and Google Scholar from 1985 to May 2013 and available reference textbooks. Of all the papers, review articles and valid research papers on the systemic use of fluoride and its advantages and potential disadvantages were selected.

    Conclusion

    It appears although the benefits of fluoride in combating dental caries are evident, the potential side effects of incorrect use of fluoride, especially its systemic use, should be taken into account. Incorporation of fluoride into drinking water might lead to complications. With recent advances in new methods for controlling dental caries it is advisable to more carefully evaluate the systemic use of fluoride.

    Keywords: Complications, Dental caries, Dental fluorosis, Fluoridation, Fluoride
  • Maryam Roayaei Ardekani, Paricher Behfarnia, Seyed Ebrahim Jabarifar, Majid Mansouri Pages 507-516
    Introduction
    Due to the lack of a clear and consistent protocol for periodontal therapy in patients with Papillon-Lefèvre syndrome, periodontal treatment is still a challenge for dentists in such patients. The aim of this study was to investigate the causes of success and failure in periodontal treatment of patients with Papillon-Lefèvre syndrome reported in the literature based on the treatment protocols offered. In addition, this article describes the periodontal treatment of a child with this syndrome during a 6-year follow-up.Case report: A 6-year-old boy, with clinical symptoms of hyperkeratosis of the palms, soles and knees and generalized aggressive periodontitis in primary dentition, was referred to Isfahan Faculty of Dentistry. The disease was confirmed by clinical and radiological evaluations. The patient was treated with a combination of non-surgical and anti-microbial therapy and placed on a monthly recall.
    Conclusion
    Despite severe bone resorption and inflammatory symptoms on follow-up visits, during the last visit the patient exhibited radiographic signs of bone formation, which can enhance the idea that it might be possible to control the patient’s periodontal disease with continuous follow-ups.
    Keywords: Papillon, Lefèvre syndrome, Periodontal disease, Periodontal index